SUNTEM AICI, PENTRU TINE, ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ MAXIMĂ!

Traversăm, cu toții, o perioadă dificilă, însă tratarea problemelor dentare rămâne o prioritate pentru noi. Pentru că durerea de dinți nu se autoizolează în perioade dificile, clinicile Fident sunt disponibile pentru asigurarea tratamentelor stomatologice complete,  pentru adulți și copii, astfel ca tu și cei dragi ție să puteți traversa cu bine situațiile dentare neprevăzute.

Accesul în perioada următoare la serviciile stomatologice se va face exclusiv în urma triajului telefonic realizat de echipa de Call Center formată din personal de suport și medici.

Pentru programările tratamentelor stomatologice, ne puteți contacta folosind numărul de telefon 0770 797 979, iar programul de funcționare al clinicilor Fident va fi cel normal, Luni – Vineri 10:00 – 18:00.

MĂSURI DE SIGURANȚĂ IMPLEMENTATE ÎN CLINICA FIDENT

Asemenea întregului protocol de tratament,  măsurile de siguranță luate în clinică se bazează pe reglementările Colegiului Medicilor Dentiști din România și ale Direcției de Sănătate Publică.

Astfel, respectând normele și procedurile de siguranță impuse de autorități în vederea minimizării riscului de contaminare cu coronavirus, în cadrul clinicilor FIDENT am implementat o serie de măsuri de siguranță și protocoale stricte de triaj pentru întărirea securității și controlul infecțiilor.

Pe toată perioada epidemiei,  am implementat un sistem de triaj, alături de protocoale stricte de igienă, sterilizare și protecție specială cu echipament omologat internațional în condiții de pandemie (de la echipament profesional de protecție pentru personalul medical, cât și măsuri de protecție pentru pacienți (zona de triaj în recepția clinicii, termometru pentru testarea temperaturii fiecărui pacient programat, dezinfectant la intrare, mănuși, halate, ventilare și sanitarizare a spațiului de lucru după fiecare sesiune de lucru etc).

Pentru o mai bună înțelegere, enumerăm, mai jos, acțiunile care se desfășoară în clinică, în această perioadă, pentru protejarea personalului clinicii, a pacienților și a întregii comunități.

MEDICI ȘI ASISTENTE MEDICALE

 • Mască FFP3 complet indispensabilă
 • Halat chirurgical de unică folosință/ combinezon
 • Mănuși de unică folosință
 • Ochelari de protecție sau vizieră
 • Bonetă de unică folosință

FRONT-DESK ȘI PERSONAL AUXILIAR

 • Halat de unică folosință
 • Mănuși de unică folosință
 • Mască de unică folosință
 • Botoși de unică folosință
 • Bonetă de unică folosință

CABINETELE DENTARE

După fiecare programare există o pauză în care menajera și asistentul medical au instrucțiuni clare de urmat și sunt responsabili de: aerisirea cabinetului și dezinfectarea acestuia: scaunul pacientului, spălatul podelelor cu dezinfectanți omologați, curățarea și dezinfectarea suprafețelor de contact, altele în afara unitului dentar, sterilizarea instrumentarului medical.

SPAȚIILE COMUNE

Receptia, sala de așteptare pentru pacienți și spațiile comune sunt dezinfectate și aerisite amplu din 30 în 30 min.

Suprafețele de contact din recepție sunt igienizate și dezinfectate după fiecare pacient: birou, casă de marcat, POS, pixuri etc.

Este pus la dispoziție dezinfectant pentru mâini, atât pentru angajați, cât și pentru pacienți.

Se dezinfectează mânere, clanțe, restul suprafețelelor din recepție și spațiile comune.

Se spală pe jos cu dezinfectanți omologați.

PACIENȚI

Circuitul pacienților în clinică respectă fluxul recomandat de CMDR și DSP, astfel încât aceștia intră în contact cu un număr limitat și controlat de persoane.

Primesc echipament de protecție de unică folosință: halat, botoși, mască, mănuși, încă de la intrarea în clinică.

Își dezinfectează mâinile.

Programările se fac astfel încât să evităm ca pacienții să se întâlnească între ei în sala de așteptare.

În cazul în care sunt mai mulți pacienți în clinică, aceștia vor fi rugați să păstreze distanța de minimum 2 metri între ei, să aștepte în curte sau în mașină programarea.

COSTURILE SERVICIILOR MEDICALE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

Toate măsurile de protecție, echipamentele pentru pacienți și personalul medical, micșorarea numărului de pacienți tratați zilnic pentru a asigura distanțarea socială, atrag după sine costuri suplimentare foarte mari pentru practica noastră.

Cu toate acestea, am decis ca odată cu închiderea Stării de Urgențe să eliminăm Costul aferent Protocolului Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid și să păstrăm neschimbate prețurile pentru toate tratamentele stomatologice.

În acest context, dragi pacienți, ne bazăm pe voi:

 • Să vă asigurați că veți onora programările făcute sau să ne anunțați cu o zi înainte atunci când nu mai puteți ajunge
 • Să nu întârziați la programare
 • Să urmați întocmai indicațiile personalului clinicii
 • Să oferiți cu responsabilitate toate informațiile relevante pentru realizarea tratamentului dumneavoastră în siguranță în această perioadă plină de provocări specifice

În acest fel, facem tot posibilul de a fi alături de voi, toți pacienții noștri, și nu numai, respectând, totodată, toate normele de siguranță.

Echipa Fident